רוב הלקוחות שלנו מתקינים את יריעות הברזנט באופן עצמאי בשיטה “עשה זאת בעצמך”.
אנו לא מתקינים ברזנטים, אבל החלטנו לתרום מהידע ולספק ללקוחותינו טיפים ודוגמאות לאפשרויות התקנה של יריעות הברזנט.
הדוגמאות בדף זה הן לאפשרויות שאנו יכולים להוסיף ליריעות הברזנט על מנת לאפשר התקנה קלה ונוחה.
הטיפים המופיעים בדף זה הם להתקנה ללא מנגנון, אלא ישירות לפרופילים/ קירות וכו’.
דוגמא להוספת רוכסן בברזנט – השימשונים העיקריים בהוספת רוכסן תעשייתי איכותי בברזנט הם:
1.שימוש כדלת כניסה ויציאה.
2. רוכסנים לפתיחה וסגירה של היריעה, כאשר לאחר פתיחת הרוכסן ניתן לגלגל את היריעה כלפי מעלה ולקשור את היריעה המקופלת בעזרת רצועות קשירה.
דוגמא להוספת פס טבעות פנימי בברזנט:
כאשר יש לנו יריעה גדולה, ולא מספיק לנו חיבור היריעה בהיקף עם טבעות, ואנו צריכים נקודות נוספות לתפיסת הברזנט, וזאת מבלי לפגוע באטימות היריעה, אנו מלחימים לשמשונית פס טבעות פנימי במקום המבוקש, כאשר הפס נראה רק מצד אחד של היריעה, והיריעה נשארת אטומה לחלוטין, וזאת תוך כדי הוספת נקודות תפיסה נוספות ליריעה.
דוגמא של חיבור טבעות פליז בהיקף הברזנט :
טבעות פליז שמגיעות עם הברזנט עוזרות לנו על מנת לתפוס את היריעה לפרגולה, או לקונסטרוקציה קיימת. על ידי בורג ג’מבו או בורג איסכורית שעובר דרך הטבעות בברזנט מחברים את היריעות בצורה חזקה ומקצועית. אחד היתרונות בחיבור זה, הוא כאשר מחברים את היריעה עם ברגים דרך טבעות הפליז היריעה לא נפגעת ונקרעת בזמן ההתקנה, ובכך נוצר הגנה על יריעת הברזנט.
דוגמא ליצירת שרוול המשמש כמשקולת בברזנט:
כאשר רוצים לתפוס יריעה למשל לסגירת פרגולה, בחלק התחתון שצמוד לרצפה, נשאלת השאלה כיצד לתפוס את היריעה? בהיקף אין לנו בעיה, כי בכל ההיקף משתמשים בטבעות לתפיסה בצורת “ח” לקונסטרוקציה הקיימת. אבל בחלק התחתון נוצרת בעיה , כאשר אין אפשרות תפיסה בחלק התחתון מוסיפים שרוול שישמש כמשקולת, ובתוך השרוול מכניסים צינור מתכת או דבר כבד אחר, שישמש כמשקולת שתצמיד לרצפה את היריעה, הברזנט מוצמד לרצפה גם בחלק התחתון של היריעה , והבעיה של חיבור הברזנט בחלק התחתון נפתרת.
יתרון נוסף בחיבור זה, שבמידה ורוצים לגלגל את היריעה פתוחים את הרוכסנים, החלק התחתון של היריעה לא תפוס וניתן לגלגל אותו בקלות.
דוגמא לחיבור בין יריעות עם טבעות בחיפוי קלפה של סקוץ:
כאשר רוצים לחבר 2 יריעות אחת לשנייה למשל בסוכה או פרגולה, נתקלים בבעיה מה לעשות כדי שלא יכנסו מים בין היריעות? במידה ונעשה טבעות בלבד לא תהיה אטימות בין היריעות, במידה נעשה סקוץ בין היריעות לא יהיה מה שיתפוס אותם לקונסטרוקציה.
הפיתרון למצבים אלו הוא טבעות פליז בכל היריעות שרוצים לחבר, בתוספת קלפת סקוץ שמתלבשת בין היריעות, בכך נהנים מכל היתרונות, גם אטימות מלאה, גם תפיסה נוחה לקונסטרוקציה, וגם מגימור יפה כלפי חוץ.
מצב פתוח:
מצב סגור:
דוגמא לחיזוק חבל בהיקף הברזנט:
כאשר מוסיפים טבעות בהיקף הברנט, פעמים רבות בעת המתיחה של הברזנט קורעים את הברזנט ואת הטבעות כתוצאה מהפעלת לחץ חזק בעת המתיחה.
כדי למנוע זאת אנו תופרים בהיקף הברזנט אחרי הטבעת חבל תפור (לא נראה מבחוץ, אלא תפור בתוך הברזנט), וכך בעת מתיחה של הטבעת כל הלחץ יושב על החבל, ולא על קצה הברזנט, כך שנוצר חיזוק משמעותי למתיחת הברזנט וגם והגנה מפני קריעת הברזנט והטבעת.
שימו לב: אנחנו לא מתקינים את היריעות אלא תופרים אותן בלבד.
על מנת לקבל הצעת מחיר יש לשלוח אלינו סקיצה עם היריעות המבוקשות, להלן השלבים על מנת להכין את הסקיצה.
אבל מאיפה מתחילים?
- שלב ראשון – יש לשרטט את היריעות ולרשום מידות ללא כל תוספות. יש בחשבון לקחת את המידות מקצה עד קצה, במידה ותופסים את היריעות לקורה יש לקחת בחשבון את הקורה, וכו’.
- שלב שני – האם אנחנו מעוניינים בדלת? במידה וכן נסמן מיקום וגודל הדלת, הדלת הינה למעשה 2 רוכסנים שנפתחים מלמטה למעלה ובקצה הדלת יש רצועות קשירה לתפיסת הדלת בזמן שהיא פתוחה.
- שלב שלישי – האם אנחנו רוצים להוסיף חלקים שקופים? החלקים השקופים הינם למעשה החלונות, במידה וכן נסמן את מיקום ומידות החלקים השקופים (יש לקחת בחשבון שמידה אחת יכולה להיות עד 130 ס”מ (מגבלה של רוחב היריעה), בכל חלק שקוף נציין האם רוצים אותו קבוע או נפתח עם סקוצים ובתוספת רצועות קשירה בזמן שהחלון פתוח.
- שלב רביעי – האם אנחנו רוצים בהיקף היריעה טבעות לקשירה? לצורך תפיסת היריעה מומלץ לעשות טבעות בהיקף היריעה, הטבעות הינן טבעות פליז, מרחק מומלץ בין הטבעות 35 ס”מ.
- שלב חמישי – תוספות והערות, במידה ונרצה להוסיף רוכסנים או שרוול בחלק התחתון למשקולת נסמן ביריעה פרטים אלו כולל המיקום שלהם, כל שנותר הוא לשלוח אלינו את הסקיצה למייל: [email protected]
דוגמא לסקיצה לסגירת חורף:
מקווים שעזרנו:)